aneb proč jsme do toho šli…

Piráti a Zelení podepsali dne 5. 4. 2022 koaliční smlouvu. V příjemném prostředí Kafe na dřevo v Hostavicích se předseda MS Piráti Praha 14 Matěj Kubíček setkal s Jiřím Pilipem, předsedou místních Zelených a definitivně stvrdili vzájemnou spolupráci ve volbách do zastupitelstva městské části Praha 14 na podzim 2022 podpořenou také nezávislými kandidáty. Koaliční smlouva je vyústěním dlouhodobé kvalitní spolupráce, která v různých formách probíhá již od roku 2018.

Zleva předseda Pirátů Matěj Kubíček, uprostřed nezávislý kandidát na starostu Petr Hukal, Zprava předseda Zelených Jiří Pilip.

„Se Zelenými máme na Čtrnáctce podobné programové priority a jsme rádi, že budeme v dalším volebním období bok po boku prosazovat náš společný program,“ komentuje podpis koaliční smlouvy Matěj Kubíček.

Jiří Pilip zmiňuje také společný zájem na dobré komunikaci s občany. „Zelení a Piráti jsou si velmi blízcí především programem, společný základní pilíř politiky je komunikace s občany.

Naše zelená priorita je životní prostředí a územní rozvoj, pirátskou prioritou je transparentnost, otevřenost a digitalizace, proto jsme spojili síly, abychom efektivněji uplatňovali naše programové cíle a dohromady měnili Prahu 14 k lepšímu! Budeme rádi, když nám voliči v podzimních volbách dají svou důvěru a my tak budeme moci dále pracovat pro naší městskou část,” dodává.

V současnosti strany pracují na konkrétním znění programu koalice, aby nabídly obyvatelům Čtrnáctky řešení všech problémů, které je pálí a zároveň představily vizi rozvoje Čtrnáctky na následující roky tak, aby byla Praha 14 pro své obyvatele místem pro kvalitní život!

Rádi bychom vám představili náš společný program pro komunální volby, který najdete pod jednotlivými tématickými záložkami!